“Ενάντια στην φανταχτερή σαπίλα που μας σερβίρουν…” – Πανό στον αγώνα βόλλευ γυναικών Α.Ο. Φιλία Άρτας – Απείθαρχος

Την Κυριακή που μας πέρασε η γυναικεία ομάδα βόλλευ του Απείθαρχου Ιωαννίνων έπαιξε στο κλειστό της Άρτας. Αρκετός κόσμος μαζεύτηκε στο γήπεδο και δημιούργησε μια ωραία ατμόσφαιρα για να στηρίξει τα κορίτσια που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Για τα αγωνιστικά δε θα πούμε κάτι παραπάνω, το αποτέλεσμα άλλωστε δεν έχει σημασία όπως λένε και οι απείθαρχοι/ες.

Η ομάδα του Απείθαρχου είναι μια αυτοοργανωμένη ομάδα, η οποία λειτουργεί μακριά από ιεραρχίες, χορηγίες και παραγοντιλίκια και δίνει μια εντελώς διαφορετική νότα στην πλαστικοποιημένη και αμοραλιστική μορφή του αθλητισμού που έχουμε συνηθίσει . Σε μια κοινωνία που κυριαρχεί η εμπορευματοποίηση των πάντων, είναι σημαντικό που υπάρχουν ομάδες ανθρώπων και δομές που δηλώνουν έμπρακτα την αντίθεση τους σε ένα σάπιο αλλά στολισμένο με φανταχτερό μανδύα προϊόν, που μας σερβίρει ο καπιταλισμός και η βιομηχανία του θεάματος εδώ και χρόνια.

Στην κερκίδα του κλειστού τοποθετήσαμε πανό “Ενάντια στην φανταχτερή σαπίλα που μας σερβίρουν – Αυτοοργάνωση, Αλληλεγγύη, Αγώνας για ζωή” που δηλώνει την απέχθεια μας για τη κατάσταση που επικρατεί και στον αθλητισμό αλλά και γενικότερα στις ζωές μας δείχνοντας έτσι έμπρακτα τη στήριξη μας σε αυτοοργανωμένες δομές και εγχειρήματα.

 

Περισσότερα για τον αγώνα αλλά και για τον Απείθαρχο κλικ εδώ

Anti-mute
Αυτόνομη ομάδα έκφρασης και δημιουργίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *